keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Lukusuunnitelmaa miettimään

Pikku hiljaa sitä kuitenkin jo nyt himottais alkaa tekemään lukusuunnitelmaa... En kuitenkaan ollenkaan tiedä miten sitä tekis kun on sellainen vuosi aikaa..

Tarkalleen ottaen kokeeseen on aikaa 341 päivää, 22 tuntia ja 43 minuuttia jos ajatellaan että koe alkaa klo 9:00 27.5.2014. :)

Miten sitä lukisi? Panostaisiko yhden päivän/viikon/kuukauden aina vain yhteen aineeseen vai lukisiko kaikki aineita päivässä/viikossa/kuukaudessa? Miten te aikaisemmat pyrkijät olette nähneet tämän asian?

Lukusuunnitelmaan varmaan ainakin lisääntyy tuleva valmennuskurssi, joka on 26.3-12.5.2014. Silloin lukusuunnitelma on melko selvää (paitsi että miten jaksottaa sen valmennusajan ulkopuolisen ajan, silloinkin olisi varmaan hyvä lukea?). Yksi iso syy miksi meinaan mennä valmennuskurssille on se, että saa vertaistukea ja tsemppiä siihen viimeiseen rutistukseen. Voi olla että saattais muuten oma pää loppua kesken, mistäs sitä tietää :)

Lisäksi meinaan aloittaa sen fysiikan lukemisen tammikuusssa yliopistossa. Toivottavasti siitäkin sitten on jotain hyötyä. Syksyllä olen myös harkinnut käyväni kemian aine/perusopinnot... Jospa siitäkin olisi jotain hyötyä. Olisi kiva nimittäin saada tavallaan opetusta niistä asioista, opin paljon paremmin niin...

Tuon valmennuskurssin lisäksi olen miettinyt hankkivani Epionen tai Valmennuskeskuksen itseopiskelumateriaalit.

6 kommenttia:

  1. Moikka, Epionea en hirveästi suosittele. Teoriaa on ylikurssina (Gallesta) ja tehtävistä puolet pelkkää paskaa. Tämä siis 2013 pohjalta.

    Tsemppiä lukuihin!

    VastaaPoista
  2. Moi! Itse olin yliopistossa myös hakuaikaan ja kävin lähinnä niitä kursseja mitkä koin hyödylliseksi lukuihin. Insinöörien fysiikan peruskurssit on ihan lukiokamaa, niitä suosittelen lämpimästi (en käynyt lukiossa muita fysiikan kursseja kuin sen yhden pakollisen). Kemiasta peruskurssit (en käynyt lukiossa myöskään kemiaa yhtä kurssia enempää), biologiasta solubiologia ja eläinfysiologia (tulee myös jonkun verran ylimääräistä mutta enimmäksene nisäkkään fysiologiaa käydään siellä)
    Biokemiasta myös peruskursseja. Liian syventäviin ei kannata mennä ja esimerkiksi fysiikan linjan peruskurssit on todella paljon syvemmälle meneviä ku noi insinöörifysiikan kurssit. Näiden kurssien lisäksi en tarvinut valmennuskurssia, vanhat io-matskut minulla kyllä oli (ekalla sisään). Ja ei kannata liikaa hajottaa lukuja, itse koin tehokkaammaksi keskittyä yhteen aineeseen kerrallaan ja kokeen lähestyessä sitten sekoitin enemmän jotta saisin kerrattua hyvin. Hommaa hyvä laskurutiini, opettele lukemaan ja sisäistämään outoja tieteellisiä tekstejä nopeasti ja mikä tärkeintä; älä missään tapauksessa itse kokeessa hermostu tai luovuta, vaan ota rauhallisesti. Tehtävä kerrallaan. Kannattaa pitää myös välillä lomaa, aivot sisäistää juttuja ihan eri lailla ku välillä lopettaa ajattelemisen ja tekee jotain muuta pari päivää :) Eli jätä siihen lukusuunnitelmaan myös lomapäiviä.

    Tässä minun neuvot

    Terveisin Giga

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon hyvästä kommentista! :) Etsinkin jo syksystä alkaen noita kursseja. Just ajattelinkin et kemian perusjutut ja ainakin toi solubilsan kurssi ois aika jees...

      Insinöörien fysiikka... Siis yliopistossako vai?

      Poista
    2. Kyllä. Teekkareiden fysiikka. Ne on vähä suppeampia kursseja, mutta tähän tarkoitukseen oikeen sopivia :) Oulun yliopistossa sai mennä niille vaikka olinkin LuTKilla.

      Poista
  3. Ihan vaan vinkkinä, että jos suuntaat valmennuskurssille, niin sieltä kyllä pitäisi saada materiaalit (ainakin minun käsityksen mukaan). Säästä siis rahaa äläkä osta useita materiaaleja kun yhdilläkin pitäis pärjätä :)

    VastaaPoista